Bestuur Citroën Contact

Na 6 jaar is Michel Coenen gestopt als voorzitter van Citroën Contact. Hij is in die periode zeer actief geweest en we bedanken hem voor zijn grote bijdrage!

Gelukkig hebben we twee nieuwe bestuursleden gevonden in Peter van Lint en Herman Sluiter. Peter rijdt al vele jaren in verschillende Citroëns en is actief geweest in zowel de Citroën CX Club Nederland als de Citroën Club XM Nederland. Herman is al heel lang actief in Traction Avant Nederland en was een van de oprichters van Amicale Citroën Internationale.

Per juni 2017 is de bestuurssamenstelling van Citroën Contact als volgt:
Voorzitter:
                      Pieter Vogel
Secretaris:
                      Peter van Lint
Penningmeester:
           Willem Klein Lankhorst
Lijstenbeheerder:
          Mischa Bart
Algemeen Bestuurslid:
Ger van ’t Hoofd
Algemeen Bestuurslid:
Herman Sluiter

Franse Autodag 2017

Vanuit de Citroën Contact werkgroep Jongeren & Oldtimers hadden de 2CV Club Nederland en de CX Club Nederland een stand op de Franse Autodag. Deze vond plaats op zondag 6 augustus in Culemborg.  Er viel te genieten van honderden Franse auto’s in elke denkbare stijl.
De clubs hadden een gezellige stand met een aantal fraaie klassieke Citroëns. Deze trok de nodige aandacht van enkele jonge bezoekers, maar vooral ook van de wat oudere bezoekers. 

 

 

Opvragen fabrieksgegevens

Vorig jaar februari werd aangekondigd dat het tijdelijk niet mogelijk was om bij het Citroën Conservatoire een Attestation op te vragen.
Nu is wel weer mogelijk om een officiële verklaring van Citroën met de fabrieksgegevens van uw auto op te vragen, zie recent bericht op de website van Citroexpert.

Jongeren en Oldtimers

Op de clubsvergadering van Citroën Contact op 12 november in Amsterdam stond het onderwerp Jongeren en Oldtimers op de agenda. Hier de link naar de presentatie.

Er is besloten een werkgroep op te richten om hier verder mee aan de slag te gaan. Indien een club zich bij deze werkgroep wil aansluiten, neem dan contact op via het contactformulier.

DS-krijt

 

Reproductie niet verkrijgbare onderdelen

Bij de laatste reorganisatie van Citroën heeft men besloten het Conservatoire onder te brengen in de bestaande l’Aventure Peugeot en uit te breiden tot l’Aventure Peugeot-Citroën-DS.

De nieuwe leiding van deze afdeling heeft het initiatief genomen om de productie van onderdelen die niet meer verkrijgbaar te zijn op bescheiden schaal te hervatten. Er wordt getracht hiervan een winstgevend project van te maken. Het gaat primair om de onderdelen die noodzakelijk zijn om de oudere auto’s rijdend te houden.

Om te beginnen wil men inventariseren waar vooral behoefte aan is, en daarvoor heeft het bestuur van de ACI de taak op zich genomen om de clubs wereldwijd uit te vragen, zie de ACI website. De Nederlandse clubs hebben onlangs het verzoek ontvangen om de lijst van meest begeerde onderdelen voor 15 september 2016 in te sturen.

 

Word Vrijwilliger ICCCR 2016

Het ICCCR 2016 komt hard dichterbij. Inmiddels zijn er al ruim 2000 bezoekers uit vele landen geregistreerd. Om alles in goede banen te leiden doet de organisatie van het ICCCR 2016 onderstaande oproep:

L40

Om deze ICCCR 2016 tot een van de grootste Citroën-evenementen aller tijden te maken, zijn wij steeds op zoek naar mensen die willen helpen tijdens het evenement zelf of die betrokken willen worden bij de organisatie vooraf.

Veel mensen hebben zich al aangemeld, maar we hebben er nog veel meer nodig! We zoeken bijvoorbeeld mensen die willen meedenken over logistiek, promotie, beeldregistratie, entertainment en het aantrekken van sponsoren. Maar ook vooral mensen die tijdens het evenement willen helpen om alles in goede banen te leiden, willen helpen bij de opbouw vooraf of het afbreken na afloop.

Voor het eerst in 27 jaar worden deze fantastische Citroën-dagen weer in Nederland georganiseerd. Wilt u deel uitmaken van dit bijzondere evenement? Schrijf u dan nu in als vrijwilliger via deze link  Door uw registratie weten wij wie ons kan en wil helpen en kunnen we u benaderen voor passende taken naarmate het evenement dichterbij komt.

Samen met u hopen wij op een geslaagd evenement. Uw hulp daarbij stellen wij zeer op prijs. Voor de goede orde: registratie verplicht u tot niets! Vul daarom zo snel mogelijk het registratieformulier in. Wij nemen graag contact met u op!